Alle der ejer en virksomhed kender det. Eller også kommer man til det på et tidspunkt.

Man kommer ind i en “død” periode, hvor der går længere tid i mellem kunders henvendelser. Panikken når lige at indtræde, før man maner sig selv til ro. For som selvstændig er det ganske normalt med ups and downs.

Men hvordan håndterer man disse perioder bedst?

Jeg selv er gået i gang med at øve mig indenfor webdesign, selvom jeg ikke kan HTMl kodning. Min tanke er, at jeg i stedet kan tilbyde at designe hjemmesider i designprogrammerne Sketch eller Adobe Xd, så kunden har designet og skal have det programmeret af en, der netop kan kode.

Jeg har fået investeret i Sketch, som man køber for 1 år ad gangen. Også Adobe Xd har jeg fået købt, men da det betale med abonnement, så har jeg betalt for hvad jeg mener, er for et år? Det kan man læse på deres hjemmeside. 😊

Indtil videre har jeg kun fået afprøvet Sketch. Det er smart men også en helt ny verden, jeg skal vænne mig til. Det minder om Photoshop, som jeg er vant til at designe webrelaterede ting i, men samtidigt så er det også så anderledes med alle de smarte features, der er i det program.

Men mon ikke jeg kan få lavet noget fedt, som folk gider købe med tiden. Når jeg ikke kan kode, så kræver det jo, at jeg ikke sætter min pris for højt.

Jeg skal bare fortsætte med at øve mig i både Sketch og Adobe Xd. Det bliver det program som jeg skal afprøve næste gang jeg får sat tid af til at øve mig. Så må jeg se, om jeg vil abonnere på begge programmer, eller om jeg skal prioritere det ene frem for det andet. Det må tiden vise. Der er fordele og ulemper ved begge programmer nemlig, så det kan blive svært at vælge.

Nedenstående billede er min første prøve i Sketch. Designet er ikke det mest fancy og ny moderne, men til gengæld så ville siden være meget overskuelig og brugervenlig, hvis det var en ægte forside. 😉

Fiktivt design af en hjemmeside forside.

Så jeg vil fortsætte med at øve mig i webdesign, og så vil jeg forhåbentlig få nogle kunder der vil købe et design på et tidspunkt. Muligheden er der jo.